DO YOU WANT SOMETHING TO DRINK? พิมพ์ อีเมล

แต่ละบทเรียนมาจากบทสนทนาในชีวิตประจำ วัน . Each lesson/dialog comes from a common daily situation.
Story created by Mr Yves Mambanza Ndjate , Interpreted by Students M2/2   of  Udonthammanusorn High School .
บทเรียน 1 - คุณ ต้องการดื่มไหม?  DO YOU WANT SOMETHING TO DRINK?

Susan :  เดวิด, คุณอยากจะทานอะไรบ้างไหม ? David, would you like something to eat?
David :  ไม่ล่ะ,ผมอิ่ม.   No, I am full.
Susan :  คุณอยากจะดื่มอะไรบ้างไหม?  Do you want something to drink?
David :  ใช่ ผมอยากดื่มกาแฟ.  Yes, I'd like some coffee.
Susan :  ขอโทษด้วย, ฉันไม่มีกาแฟเลย.   Sorry, I don't have any coffee.
David :  ไม่เป็นไร งั้นผมขอน้ำเปล่าแก้วนึง.  That's OK. I'll have a glass of water.
Susan :  แก้วเล็ก หรือแก้วใหญ่ะล่ะ?  A small glass or a big one?
David :  เล็กครับ.  A  Small please.
Susan :  นี่ค่ะ.  Here you go.
David :  ขอบคุณ .Thanks.
Susan :  ไม่เป็นไร.  You're welcome.
Practice a conversation , and answer some questions.
1.    Do you want something to eat?
2.    Do you want something to drink?
3.    What do you want?
4.    What do you want to do?
5.    Do you like a coffee?
6.    Do you want a small glass or a big one?
7.    Do you want juice?
8.    Are you hungry?
9.    Are you thirsty?
10.    What do you want to eat?